søndag 5. januar 2020

Januar 2020

Godt nytt år!

Det siste året hadde fleire høgdepunkt kva vedkjem hobbyen min. Det var 2 kurs med Mali Storli Engedal i moderne teknikkar, kurs med Anna Maria Horner på Quiltcamp på Gardermoen, og det var kurs med Jo Avery i Århus, Danmark. Desse to sistnemnde arrangementa var fantastiske, men turen til Helene Juul i Danmark tok kaka. Eg hadde store mageproblem pga ecoli i drikkevatnet  på den tida, men trassa plagene og drog over saman med Mali. Det var risikosport, men var verd det....

Så hadde eg ein fantastisk tur til Kreta saman med yngstedottera. Eg kan nesten ikkje vente med å bestille ny tur...
Saman med gode husband var eg på fin ferie til Sørlandet, der fekk vi omsider besøkt eldstedottera til bror min og hennar familie i Lyngdal! Dette var dei dagane i sommar då veret var kaldt, vindfullt og vått, men vi fekk likevel nokre gode dagar.


Nye blokker sydde på papir.


Eg startar sy-året med ein gammal travar! Har henta fram Dear Jane, som blei påbegynt for altfor lenge sidan! Det var godaste Hanne Schneider som inspirerte meg til å starte på dette prosjektet. Eg er henne stor takk skuldig for alt ho har stått for og vore til inspirasjon. Det står att ca. 35 blokker, og nesten alle trekantblokkene rundt kanten. Takka vere at eg hadde vore nøye med å dokumentere og merke undervegs, var det ikkje så altfor vanskeleg å finne att tråden... Men no veit eg at dersom eg skal få fullført, må eg gå systematisk til verks, og ha fokus! Ein del av blokkene her tek mange timar å lage, dei har mange smådelar. Men samtidig gjer dei meg glad, for eg føler eg kjem tilbake til starten på eit vis. Så veldig mykje har skjedd dei siste 10 åra, på alle felt. No er det ei overflod av inspirasjon, overflod av mønster og overflod av stoff, og det er ikkje berre positivt. Eg prøver å innsnevre og forenkle, få oversikt og betre fokus. Dette er eit ledd i denne strategien!

I 2019 laga eg svært mykje, i min målestokk, eg var med på 2 salsutstillingar, selde ein del, og har gitt vekk resten (bortimot). Det er stor glede i å gje vekk heimelaga ting når ein veit at mottakaren set pris på det. Det absolutt kjekkaste prosjektet i fjor var The Cow, eit stort veggbilete, sydd på papir. Det kunne eg faktisk godt tenke meg å lage fleire av. Teppet blei overteke av eine systera mi, og eg har stor glede i å skode det på veggen hennar når eg er på besøk der!

Blogginga går treigt, då eg ikkje har bildebehandlingsprogram lenger. Dette får eg gjere noko med når eg blir pensjonist. Kanskje løysinga blir å blogge frå mobilen, sjølv om det ikkje er like morosamt. Elles vil eg ikkje gape over for mykje, det er lett å ha gode intensjonar i starten av eit år, men eg veit av erfaring at det ikkje er like lett å fullføre. Hobbyen skal vere lystbetont, og då blir det litt etter innfallsmetoden. Men altså, Dear Jane skal få hovudfokus i månadene framover! Wish me luck!

På gamlebloggen ligg alle dei tidlegare  innlegga med Dear Jane, link under her.

Lappetausa1

2 kommentarer:

  1. Godt nytt år! Du er produktiv og jammen fikk du med deg mye i fjor. Tenker du blir en travel pensjonist som ikke skjønner at du har hatt tid til å gå på jobb tidligere. Vi er jo heldige som har en så kjekk hobby, og ikke får problemer med å fylle dagene når pensjonisttilværelsen starter.
    Jeg må nok jobbe noen år til, og håper også at jeg får være frisk så jeg klarer det.
    Håper du finner ut av bildeprogrammet, for idag ser jeg ingen bilder på bloggen din, men kubildet ditt har jeg sett, og det var imponerende. :-)

    SvarSlett

Tusen takk for tilbakemeldinga di! Thank you for your reply!